حل تشریحی مسائل فصل ۵ حسابداری صنعتی ۱ جمشید اسکندری چاپ ۱۴۰۰

مسائل فصل ۵ صنعتی ۱ اسکندری

برای اولین بار در ایران

دانلود حل مسائل فصل ۵ حسابداری صنعتی ۱ جمشید اسکندری

چاپ جدید : شامل ۸ سوال

عنوان فصل پنجم : سیستم هزینه یابی سفارش کار

دانلود کامل حل تشریحی فصل ۵ حسابداری صنعتی ۱ جمشید اسکندری

*******************

این فایل محصول ، اختصاصی ، از حسابداران برتر می باشد

*******************

این فایل تایپ شده می باشد

********************

حل تمرینات از صفحه ۸۶ تا ۸۹

دانلود حل کتاب حسابداری صنعتی

 فایل اختصاصی از حسابداران برتر می باشد. 

 حسابداری دانشگاه مازندران

  رشته حسابداری

نوع فایل : pdf

 تعداد صفحه : ۱۵

دانلود پاسخ تشریحی فصل ۵ حسابداری صنعتی ۱ جمشید اسکندری

مسائل فصل ۵ صنعتی ۱ اسکندری

***************************************

کار اختصاصی از گروه آموزشی حسابداران برتر

 

 

تعریف هزینه یابی :  محاسبه بهای تمام شده کالاهای ساخته شده و موجودی کالای در جریان ساخت را هزینه یابی می گویند.

برای محاسبه هزینه واحد های تولید شده، لازم است روش مشخصی برای جمع آوری هزینه ها وتخصیص آنها به سفارشات یا محصولات ساخته شده، وجود داشته باشد.

مؤسسات تولیدی بر اساس نوع وماهیت عملیات تولیدی یکی از دو روش زیر را به کار می برند.

الف) روش هزینه یابی سفارش کار                         

ب) روش هزینه یابی مرحله ای

 ۱- روش هزینه یابی سفارش کار :

 بسیاری از شرکتهای تولیدی ، محصولات خود را بصورت انفرادی و به تفکیک بر اساس نیاز مشتریان تولید می کنند. هر یک از تولیدات متفاوت که به طور جداگانه ساخته می شود «محصول سفارشی » نام دارد.

به طور معمول صنایعی چون ، مؤسسات پیمانکاری ، مؤسسات انتشاراتی ، مبل سازی ،هواپیما سازی، تولیدات لوازم خانگی وماشین آلات ،از روش سفارش کار استفاده می کنند.

روش هزینه یابی سفارش کار، بیشتر درمؤسسات تولیدی قابل استفاده است ولی مؤسسات خدماتی و بازرگانی نیز می توانند برای هزینه یابی خدمات محصولات خود از این روش استفاده کنند.بسیاری از مؤسسات خدماتی ،هر یک از مشتریان خود را به عنوان یک هدف هزینه در نظر می گیرند و خدمات منحصر به فرد و جداگانه ای را برای هریک از آنان ارائه می دهند.

 تعریف هزینه یابی سفارش کار: مجموعه ای از قواعد و روشها یی برای جمع آوری ،تشخیص ،ثبت و تخصیص هزینه های تولید و همچنین تفکیک سفارش ها  در فرآیند تولید از نقطه شروع تا خاتمه عملیات تولیدی می باشد.

در این روش هزینه های تولید هر سفارش به طور مجزا از سایر سفارش ها جمع آوری و ثبت می شود. اسناد و مدارک مورد نیاز در این روش ،برگ درخواست مواد از انبار، کارت ساعت کار ، برگه ساعات کارکرد کارگران و کارت سفارش کار می باشد.

کارت سفارش کار: از این کارت جهت جمع آوری هزینه های مربوط به یک سفارش استفاده می شود. در واقع جمع صورتهای هزینه های سفارش ، مانده حساب کنترل کالای در جریان ساخت  را تشکیل می دهد.

 ۲- هزینه یابی مرحله ای :

هزینه یابی مرحله ای در شرکتهایی مورد استفاده قرار می گیرد که تولیدات به صورت انبوه و پیوسته باشد و بین مراحل تولیدی و واحد های تولیدی هیچ گونه تفاوتی وجود نداشته باشد. یعنی محصولات از یکدیگر قابل تفکیک نباشند و در حجم بالا تولید شوند .این روش در صنایع شیمیایی ،دارو سازی ، نفت ، ریسندگی و بافندگی ، صنایع کاغذ و پتروشیمی ، پلاستیک سازی و غیره مورد استفاده قرار می گیرد.

هزینه یابی سفارش کار : معمولاً شرکت هائی از این روش استفاده می کنند که کالاهای خود را بر اساس سفارشات دریافت شده از مشتریان تولید می کنند. مثل شرکت های پیمانکاری ، تعمیرگاه اتومبیل ، شرکت کشتی سازی ، هواپیما سازی ، موسسات حسابرسی و …..
در این روش ، بهای تمام شده کالای تولید شده ممکن است با هم برابر نباشد یعنی :
۱- اگرکل تعداد واحدهای تولید شده یک سفارش از نظر مشخصات و ویژگیها یکسان باشند می توانیم بهای تمام شده هر واحد کالای تولید شده برای هر سفارش را از تقسیم کل هزینه های تولیدی انجام شده برای آن سفارش به کل تعداد واحدهای تولید شده در آن سفارش بدست آوریم.
۲- اما اگر کالاهای تولید شده برای یک سفارش از نظر مشخصات متفاوت باشند باید بهای تمام شده هر واحد کالای تولید شده را به طورجداگانه محاسبه کنیم.

 

 

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا